Thursday, 19 June 2014

Done for my Diploma In Secretarial Science :)



psst psst psst 
Hi, kita dah tamat pengajian. awak bila nak masuk meminang? hahaha
kepala hotak gatal nak mampus. 

dah lama sebenarnya tamat pengajian saja je baru nak buat entry pasal menatang ni. 
Pejam celik pejam celik, ya Allah cepatnya masa berlalu. dah 3 tahun dah aku belajar, sekarang dah habes. Syukur

Alhamdulillah, result akhir semester tak ku sangka tak ku duga. syukur, rezeki. 
Cerita pasal kehidupan sekarang, sekarang aku kerja lah chaa. sebenarnya dah kena pergi interview masa study week before exam hari tu. aku gagahkan jugalah pergi.
Masa interview tercabut jugalah jantung ni, dulu masa zaman study boleh lah interview olok olok dengan lecture. Bila dah betul betul kena attend interview mengelabah nak mampus. 

Esok tu dia call, tanya bila nak start kerja. aku pun cakap lah. nnt 21/4 saya datang and start kerja. 
Alhamdulillah, dah sebulan lebih kerja. Banyak benda baru aku belajar. Yang penting bekerja lagi susah dari belajar. tapi seronok sebab time tu lah kau dapat rasa pegang duit sendiri. enjoy nak mampus. 

Setakat ni, alhamdulillah kerja okay. 
Ada banyak benda aku nak capai before aku sambung study. *kahwin di usia muda tak masuk dalam perancangan okay*

And dah ramai cakap, "Nanti dah sedap kerja, duit masyuk, taknak belajar lagi dah"
Nahh ! benda tu laaa yang aku takut dari dulu. Niat hati nak buat PJJ 
tpi aku bayangkan full time study kalau degree boleh habeskan dalam masa 2 tahun compare dgn PJJ yang bertahun lamanya. Macam tak boleh laaa. aku ni laaa jenis tak sabar, lagi satu cepat bosan. 3 tahun diploma pun dah nak gila *tak gila pun skrg ni*
tapi full time degree takda duit pulak. hahahahaha pandai pandai laaa nk settle masalah sendiri khen

Apapun skrg, aku happy dgn kehidupan aku. Alhamdulillah.

Happy Working Self

Tak sabar nak konvo tahun depan, rindu Politeknik Port Dickson :)

Rindu kat awak, jumpa awak tahun depan. Love 



Muka bajet comel,
eh biarlah gambar aku.


Bye, nnt kita update lagi ye?